Mistä TunturiFlow sai alkunsa? Ylläksestä on tullut kotitunturimme ja tärkeä paikka, jossa sydän on kotona. Meille Ylläs on luonnollisesti ykkönen – se oikea tunturi olla ja elää. Ajatus toiminnan aloittamisesta oli selkeä, koska emme olisi perustaneet sitä mihinkään muualle maailmassa. Avasimme ovet teitä varten, koska haluamme välittää kaikkea sitä hienoutta, mitä luonto ja kulttuuri täällä meille tarjoaa. Lapin luonnossa liikkuminen on lähellä sydäntämme, ja sitä iloa haluamme jakaa myös asiakkaillemme.

Toivomme, että jokainen asiakkaistamme saisi kokea elämyksiä ja taianomaisia hetkiä luonnossa liikkuen, valkoisten tykkylumipuiden, revontulien, paikallisen kulttuurin, kahdeksan eri vuodenajan, perinteisten ruokien sekä muiden Ylläksen alueen palveluiden parissa. Kaikkea sitä, mitä mekin itse täällä koemme ja elämme. Niitä ei voi lukea oppikirjoista, niitä ei voi katsella kuvista, niitä ei voi kuvitella, vaan ne täytyy kokea. Etenkin ystävät eli ”tunturiperhe”, rakkaus Ylläksen ympräristöön sekä luminen talvi ovat varmistaneet sen, ettei meitä saisi millään Napapiirin alapuolelle asumaan varsinkaan lumiseen aikaan. Tunturit ja talvi on aina vetänyt meitä puoleensa, kevään, kesän ja syksyn mahtavuuksia tietenkään unohtamatta. Täällä Ylläksellä luonto tarjoaa kirjon useita erilaisia hienouksia ympäri vuoden! Suosittelemme siis käymään myös lumettomaan aikaan.

Lähtökohtamme kaikelle toiminnalle on, että haluamme auttaa ihmisiä kokemaan elämyksiä ja hienoja hetkiä täällä Ylläksellä ja lähialueen tuntureilla.

Toiminnan taustalla on Ylläksen ja Lapin matkailun, myös muiden matkakohteiden parissa ollut matkailun restonomi ja ohjelmapalvelujen tuottaja Heini sekä aina yrittäjänä toiminut Ari. Tarkemmin ottaen, onhan tämä Tunturi-Sepponakin tunnettu yrittäjä joskus tehnyt palkkatöitäkin, nimittäin viimeksi 18-vuotiaana. Päätimme yhdistää yrittäjyyden ja matkailun voimat. Idea uuden toiminnan perustamisesta sattui puolivahingossa kohdalle, kun saimme tietää vapautuvista tiloista hyvällä sijainnilla Ylläsjärven kylällä. Juuri tuolloin olimme Norjassa matkailuautoilemassa. Ajoimme Norjasta Ylläkselle katsomaan tiloja, miettimään ja suunnittelemaan tulevaa. Asia jäi hautumaan mieliin. Erikoinen maailmanlaajuinen tilanne sai miettimään suunnitelmien järkevyyttä. Toisella kertaa ajelimmekin vaihteeksi Etelä-Suomesta 1000 km katselemaan, suunnittelemaan lisää ja varmistumaan siitä, että asiat toteutuisivat. Palaset lähtivät loksahtelemaan paikoilleen ja niin lähdimme viemään suunnitelmia eteenpäin. Ylläsjärvellä on hieno yhteistyö yritysten välillä, ilman sitä emme tällä hetkellä olisi tässä, ja kiitos siitä kuuluu yhteistyökumppaneillemme!

Jokainen meistä voi olla iloinen ja ylpeä, että asumme Suomessa ja muistetaanhan arvostaa kotimaan matkailua. Tervetuloa Ylläkselle löytämään tunturiflow!

Ari

Heini

Rakkaudesta lajiin TunturiFlow

LIIKUTTAVIA ELÄMYKSIÄ

KOE KANSSAMME TUNTURIEN KUTSU

Ota yhteyttä