TALVISESONKI

Pyöräily

Lähde nauttimaan talvipyöräilystä ja Ylläksen luonnosta sähköavusteisella E -Fatbikella. Halutessasi pääset pyöräreittejä pitkin Ylläsjärveltä aina Äkäslompoloon saakka. Valikoimassamme on Haibike XDURO FullFatSix 10.0 sekä Tunturi eMAX 2020 FS Efatbike. Jos haluat pyörän ilman akkua, vuokraa Felt DD10 fatbike pyörä.

Talvipyöräily saa hymyn huulille vasta-alkajista kokeneempiin harrastajiin. Pyörävuokrauksen yhteydessä annamme reittisuositukset ja taukopaikka -ehdotukset. Kurvaa reiteille suoraan pihastamme, tai tilaa pyörä toimitettuna mökillesi.

Varaa pyörä

TALVISESONKI

Hiihto

Ota suunnaksi hiihtoladut! Maastohiihto on kiehtovaa, koska se sopii kaikille ja koko perheelle. Ylläksellä on niin loistavat ladut, että malttaisitko lähteä pois hiihtämättä metriäkään? Huollettuja latuja on yhteensä 330 km, joista 38 km on valaistuja aina klo 22 saakka. Voit siis hyvin käydä hiihtämässä myös illalla. Vuokraamomme pihapiiristä pääset suoraan laduille. Hiihdä vaikkapa Aurinkotuvalle ja käy samalla katselemassa siellä poroja. Saat meiltä myös muut latuvinkit hakiessasi vuokravälineet. Ylläksellä on huomioitu myös koiranomistajat. Vuokraamomme vierestä pääset lisäksi koiraladuille, jonne voit ottaa nelijalkaisen ystävän mukaan. Onhan se loistava tapa ulkoiluttaa myös koiraa.

Vuokraa meiltä perinteisen tai vapaan tyylin maastohiihtovälineet. Perinteisen menoon löytyy Atomicin karvapuhjasukset varmistamaan hyvät potkut ladulla. Atomicin luistelusuksella saat luistoa ja vauhtia niin ylä – kuin alamäkeen. Vuokraamme sukset myös lapsille ja nuorille. Hiihtosetin hintaan kuuluu sukset, sauvat ja hiihtomonot. Lähde rennosti hyvän flown retkelle tai vauhdikkaalle kuntolenkille. Perheen pienimpiä varten vuokrattavissa on myös Fjellpulken lasten ahkiot.

Varaa hiihtovälineet

TALVISESONKI

Lumikenkäily &
Liukulumikenkäily

Lähde lumikengillä metsään ja kuule sen hiljaisuus. Kun et kuule mitään, voit kuulla kaiken. On rentouttavaa mennä umpihangessa eteenpäin, kuunnella hiljaisuutta valkoisen luonnon ympäröimänä. Lumikengillä pääset liikkumaan luonnossa polkujen lisäksi koskemattomilla hangilla. Pääset paikkoihin, joihin et upottavissa hangissa pääsisi ilman lumikenkiä. Käy etsimässä koskematonta lunta, näe eläinten jälkiä hangella ja tutkaille muita luonnon ihmeitä, illan pimetessä lähde otsalampun valossa metsästämään revontulia. Samalla saat kuntoilunkin kaupan päälle. Saat valita, kuinka helposti tai rankasti haluat mennä eteenpäin. Polkuja pitkin pääset kevyin askelin eteenpäin, raskaamman vaihteen saat päälle valitsemalla lumiset ja koskemattomat hanget.

Valitsemalla liukulumikengät, pääset käyttämään etenemiseen hiihtotekniikkaa. Liukulumikengissä on karvapohja joilla voit nousta hiihtäen ja sekä laskea alamäkeä kun peruslaskutekniikka on hallussa. Eteenpäin meneminen on myös perinteistä lumikenkäilyä hieman kevyempää. Suositselemme valitsemaan liukulumikenkäretken ohjatusti. Viemme sinut luonnon kauniimpiin paikkoihin ja pääset harjoittelemaan eriten maastojen vaatimia tekniikoita.

Varaa

TALVISESONKI

Vapaalasku
& Snowsurf

Valitse snowsurf -lauta hauskanpitoon puutereilla. Erinomainen vaihtoehto lumilaudalle, ei tarvitse aikaisempaa kokemusta ja meiltä vinkit mihin tämän kanssa voit kanssa mennä. Surffaile niin, että elementti snowsurf-laudan alla on lumi ja yhtä pehmeää kuin puuteri. Saahan tuolla vähän hassutellakin. Sovitaan, että pyllähtelykin kuulukoon asiaan.

Tiedätkö tunteen, kun lasket alamäkeä ja lumi pölisee allasi? Teet täydellisiä käännöksiä ja tunnet kun suupielet ovat kohti taivasta. Hyviä laskuja, ei voi kuin hymyillä ja nauttia. Siinä on sitä tunturiflowta parhaimmillaan. Tunturin huipulle skinnailtuasi saat laskun palkinnoksi. Lopulta on vaikea määritellä kumpi on parempaa, tunturia pitkin ylös nouseminen vai sieltä alas laskeminen. Tavoitteeksi ei kannata ottaa täydellisten laskujen metsästämistä, koska ne on plussaa kaupan päälle ja pääasia on luonnossa liikkkumisen ilo. Meiltä saat vuokrattua split laudat, rando sukset ja lumiturvallisuusvälineet. Huomioithan, että näissä lajeissa on ensiarvoisen tärkeää perehtyä turvallisuusasioihin. Takamaastoihin mentäessä on aina tarpeellista olla mukana kokenut ja lumiturvallisuusasiat osaava laskija. Jos olet ensikertalainen ja vapaalasku kiinnostaa, annamme vuokrauksen yhteydessä matalan kynnyksen vinkkejä lajin tutustumiseen sekä välineiden käyttökoulutuksen.

Varaa vapaalaskuvälineet

TALVISESONKI

Moottorikelkkailu

Rauhalliseen kelkkaretkeilyyn retkikelkat, reet sekä pilkkivälineet. Pihastamme pääset suoraan reiteille nauttimaan maisemista Ylläksen ympäristössä läpi metsien, soiden ja tuntureiden. Saat meiltä päiväkohtaiset reittisuositukset kelin sekä kelkkareittien kuntojen mukaan.

TunturiFlow moottorikelkkavuokraus palvelee Ylläsjärvellä päivittäin, niin pitkään kevääseen kuin ajokelejä riittää. Kelkan vuokraus meiltä on helppoa ja vaivatonta, sillä Ylläksen moottorikelkkareitit lähtevät suoraan pihastamme. Moottorikelkka on malliltaan kahden istuttava Lynx Xtrim LX 600 ACE. Voit lähetä kelkkailemaan omilla talvivaatteilla, tai halutessasi voit vuokrata meiltä kelkkahaalarin ja kengät. Kelkkavuokran hintaan sisältyy kypärä, kypärämyssy sekä tarvittaessa hanskat. Kelkat ovat vähäpäästöisiä ja voit huoletta ajaa myös omilla vaatteilla ilman bensan aiheuttamia hajuhaittoja. Kelkat palautetaan tankki täyteen tankattuna ja retken jälkeen tankkaus käy erittäin kätevästi, koska Ylläsjärven huoltoasema Seo on naapurissamme.

Varaa moottorikelkka

TALVISESONKI

Ilta-aktiviteetit

SnowVillageen moottorikelkalla
Lähde kelkkaillen iltaretkelle taianomaisen hienoon SnowVillage lumikylään. Se on kokonaisuudesaan lumesta jäästä tehty lumihotelli, josta löydät myös jääbaarin, jääravintolan sekä toinen toistaan hienompia lumihuoneita ja jääveistoksia. Voit tehdä myös pöytävarauksen ennakkoon jääravintolan kolmen ruokalajin illalliselle tai lämpimän rakennuksen ála carte -ravintolaan.

Palju
Luksusta lomaan! Vuokraa palju perheellesi tai kaveriporukalle antamaan lisäarvoa saunaillalle. Paljusta on hyvä ihailla vaikka revontulia, ja se on rentouttava tapa viettää iltaa ulkoilmassa päivän aktiviteettien jälkeen. Aktiiviloman ohessa ota rennosti paljuillen.

Kokkailu
Tee ruuan laitosta oma ilta-aktiviteettisi, nouda meiltä poronlihat ja ohjeet illallisen valmistamiseen. Kysy meiltä lisätietoja, niin suunnitellaan illallinen koko seurueelle yhdessä.

Iltaretkeily
Pimeällä otsalampun valossa retkeilyssä on oma hieno tunnelmansa. Hämärän saapuessa voit lähteä metsästämään revontulia taivaalta! Suosittelemme käymään retkellä myös ilta-aikaan. Vuokraa välineet klo 17.00- 10.00

Varaa ilta-aktiviteetti

YMPÄRI VUODEN

Matkailuautot

Vuokraamme hyvin varusteltuja asuntoautoja talvi- ja kesäkäyttöön. Autojen luovutus Ylläsjärveltä, myös toimitettuna Kolariin rautatieasemalle tai Kittilään lentokentälle. Hinnat alkaen 800 € / vko, sis. 2500 km.

Varaa auto

LIIKUTTAVIA ELÄMYKSIÄ

KOE KANSSAMME TUNTURIEN KUTSU

Ota yhteyttä